PokerStars
Titan Poker
Party Poker
Everest Poker
Full Tilt Poker
Pacific Poker
Bwin Poker
Lucky Ace Poker
CD Poker
Paradise Poker
Ladbrokes Poker| Predmet | |
|---|---|
|
Ja igram $25 NL Hold'Em na PokerStarsu i dobijem A♠-A♣ u ruku.Još neznam točno karakter mojih protivnika, ali dosada mi se čini da svi igraju jako tight .Dižem ulog na $1.25. To je 5x big blind, ali primjetio sam, da je kod niskih limita bolje da dižeš ulog dosta veliko. Tako možeš izbjegnuti da imaš 5 caller-a koji mi unište aseve. |
|
| Vrijeme je sada 2008 Pro 5, 03:29 | |
| Autor | |
| Admiral Norton | Pisano: 2008 Kol 28, 22:57 |
|
Ajme koja šaka jada. Čovjek radi tone i tone početničkih grešaka! Da vidimo po redu šta je udesio: 1. "Svi igraju jako tight." Znači li to da moraš ostati za tim stolom? Nije ovo poker uživo da sjediš ko prikovan za istim stolom pa makar za njime bili Sklansky i Malmuth! 2. "Dižem ulog na 5x big blind." Ovdje je pisac ispravno postupio, ali krivo protumačio postupke. Ako imaš par aseva, raisaš da bi kasnije išao all-in, a ne da otjeraš igrače! Raisaš da bi tjerao igrače sa AKo ili sličnim kartama, a ne sa AA. AA minimalno gubi na vrijednosti protiv pet igrača u odnosu na protiv jednoga, ali se zbog mogućnosti krađe tuđih callova sasvim isplati. 3. "Prate me dva igrača. Flop nije loš." Nešto ovdje fali? Što? Tvoj ulog all-in! Ovo mora da je pisao kralj weak-tight gubljenja. 4. "OK, ne samo prvi igrač je išao na check-raise, nego i drugi... jednostavan fold." Izbacio sam niz sranja između, pa da vidimo kako bi pošten igrač ovdje razmišljao: Prvi ide check-raise, a drugi ga povisuje all-in. S kojim kartama check-raisaš na ovom flopu, a s kojima testiraš check-raisera? (e da je još lik napisao koliko je taj s all-inom imao love...) Dupli limp znači loše početne karte, ali check-raise znači da mu je flop popravio situaciju, ali ne dovoljno da bi slowplayao. Dva para odgovaraju ovdje, ali Q7 ili Q3 mi ne izgledaju kao karte s kojima bi pratio raise prije flopa. 37 možda, ako igram super-agresivno, ali nekoga tko je jako tight ne bih stavio na ovo ni u snu. AQ ili KQ bi pratio prije flopa i čini mi se da bi to lako mogao biti drugi igrač. 77 bi "možda" pratio prije flopa, ali s obzirom da ga ti pokušavaš izolirati, vjerojatno bi odustao, a 33 bi definitivno odustao na tvoj raise. QQ neću ni da spominjem! Drugim riječima, ili imaš TPTK i blefera, ili blefera i još luđeg blefera. Da bi netko odigrao set na ovaj način, teško da bi prije izgledao jako tight, te bi ti cijelo vrijeme badava bacao overpair. A opet, ti bi vjerojatno protiv jako tight igrača s ovom preflop taktikom ionako još ranije bankrotirao. Zaključak: Istina, ne treba se držati AA kao pijan plota, ali ovo sigurno nije jedna od prilika u kojima ga treba odbaciti. |
|
Pokerworks.com
Deutsches Poker
Poker Français
Póquer en español
Poker in Italiano
Magyar Póker
Hrvatski Poker
Dutch Poker
Brasileiro Poker